BLV-vereniging logo–liggend
DE NU BRIEF | EDITIE 05| AUGUSTUS 2019
header
Beste explorer,

Deze Nu-brief is voor jou! Speciaal voor jou, als je onlangs voor het eerst gehoord hebt over vereniging Bij Leven Vaarwel en er meer over wilt weten. Deze brief is ook speciaal voor jou, als je ons al wat langer volgt en op dit moment overweegt lid te worden. En deze brief is helemaal speciaal voor jou, als je al vastbesloten bent en tegen je collega's geroepen hebt:

"Ik ben HERINNERINGSSPECIALIST, en vanaf 1 september
officieel aangesloten bij de eerste en enige branchevereniging voor herinneringsspecialisten:
Bij Leven Vaarwel."

In deze Nu Brief lees je hoe dat moet, lid worden. Hoeveel het kost en wat een lidmaatschap precies inhoudt. En waarom lid worden belangrijk is voor je. Want dat waren de afgelopen tijd de meest gestelde vragen.

Wij verheugen ons op de volgende stap en hopen je gauw te verwelkomen in onze vereniging! Je kunt je vast aanmelden. Het lidmaatschap start dan dit weekend op 1 september.


Wendy Maria Dekker en Joris van de Weerd
(bestuur vereniging Bij Leven Vaarwel)


PS Stuur deze nieuwsbrief vooral ook door aan mensen van wie je denkt dat de vereniging Bij Leven Vaarwel iets voor hen zou kunnen zijn! De meest recente Nu Brieven zijn altijd terug te lezen op de website (zie linkjes helemaal onderaan, in de footer).

zinloos

Nog even in het kort

Voor de nieuwkomers een beknopte introductie: wie zijn wij?
  • Bij Leven Vaarwel is de eerste en enige branchevereniging voor herinneringsspecialisten. Officieel opgericht in juni 2019, door Wendy Maria Dekker en Joris van de Weerd (klik op de linkjes om meer te lezen over onze achtergrond en drijfveren).
  • De vereniging Bij Leven Vaarwel heeft als missie jou als lid te ondersteunen, inspireren en te verbinden met andere leden. We geven je een podium en bieden jou de mogelijkheid jezelf (verder) te ontwikkelen als herinneringsspecialist.
  • Meer informatie vind je op onze verenigingswebsite www.BijLevenVaarwel.nl
hs

Jij als herinneringsspecialist?

We noemden het zojuist al: 'herinneringsspecialisten'. Een term die wellicht nieuw voor je is. Zeker wanneer je de eerdere Nu Brieven (juni en juli) van Bij Leven Vaarwel hebt gemist. Hier kun je lezen wat een herinneringsspecialist is. Beschouw jij jezelf als herinneringsspecialist? Of wil je het graag worden? Lees dan vooral verder. In deze Nu Brief vertellen we je hoe je lid kunt worden van vereniging Bij Leven Vaarwel en hoe dit jou zal ondersteunen in het uitoefenen van je werk als creatieve of begeleidende herinneringsspecialist. Als vereniging kunnen we er voor elkaar zijn, elkaar steunen, stimuleren en inspireren tot de beste versies van onszelf.
Schermafbeelding 2019-08-02 om 13.18.36

Nu. Voor later.

Herinneringen. Zij slaan de brug tussen nu en 'later, na een definitief "Vaarwel...". Veel mensen hebben de behoefte om na het afscheid herinnerd te worden, op een manier zoals zij die zelf hebben gekozen. En veel mensen hebben ook de behoefte een laatste, betekenisvolle boodschap achter te laten. Als herinneringsspecialist versta jij de kunst om meer dan een boodschap, namelijk de essentie van iemands leven, door te geven. Als creatieve herinneringsspecialist geef je deze gestalte in de vorm van een object (een tastbare herinnering zoals een levensverhaal, portret, schilderij, gepersonaliseerd muziekstuk, etc.). Als begeleidend specialist doe je dit in de vorm van een traject (persoonlijk testament, financieel plan, coaching, etc.). Als herinneringsspecialist ben je een verbinder. Een bruggenbouwer tussen Nu, en Later.

Kan iedereen lid worden?

iedereen
"Wat zijn de voorwaarden om toe te kunnen treden?" is een vraag die ons regelmatig wordt gesteld.

Inschrijving KvK
Om lid te worden van de vereniging Bij Leven Vaarwel vragen we je enkel om professioneel herinneringsspecialist te zijn, en dus om te beginnen ingeschreven te staan bij de KvK. Daarmee maken we het (voor ons belangrijke) onderscheid met de vele amateurs. Al juichen we hun werk zeer toe, juist ook het zakelijke aspect is wat ons als herinneringsspecialisten met elkaar bindt.

Geen ballotage
We verenigen ons als toegewijde professionals, elk op ons eigen gebied. Elk binnen ons eigen kunnen. Van leden verwachten we dan ook totale inzet voor hetgeen ze worden geconsulteerd door hun cliënten: de mensen die de essentie van hun leven willen laten vatten in een object of traject dat ze kunnen doorgeven. Als vereniging hanteren we echter geen ballotage-principe. We juichen elk initiatief toe. Dus hoewel we kwaliteitsontwikkeling stimuleren, zijn we geen kwaliteit-bepalers en/of -controleurs. Zeker omdat we te maken hebben met 1001 verschillende disciplines, en evenzoveel ideeën en wensen.
lid

Breder herinnerd: Tijdens Leven - Rondom Vaarwel - En bij Verwerking

Schermafbeelding 2019-08-27 om 21.05.28
Waar Bij Leven Vaarwel eerst een sterke focus had op enkel alle momenten vóór een definitief “Vaarwel…” (de dood), merken we dat ook juist de periode rondom de dood, en nog ver daarna vaak gezocht wordt naar invullingen van en voor herinneringen. Dit vanuit de vraag (de cliënt) bekeken.

Tegelijkertijd werden we de afgelopen maanden steeds vaker benaderd door professionals die werkzaam zijn op dit gebied (zoals uitvaartondernemers) en zich aangesproken voelen door (en zich betrokken voelen bij) de missie van Bij Leven Vaarwel. En daarmee verwelkomen wij als vereniging ook déze herinneringsspecialisten met open armen.

Kijk vooral dus ook nog een keer in je eigen netwerk of er professionals zijn die ook rondom Vaarwel&Uitvaart, maar ook bij bijvoorbeeld rouwverwerking juist het LEVEN centraal stellen. En voor wie een lidmaatschap interessant zou kunnen zijn! Stuur ze deze nieuwsbrief door, of verwijs ze naar de website!


Heb je vragen, mail ons gerust! We zijn er voor jullie. i

Lidmaatschap, of samenwerking?

Koffie en Cake-1
We krijgen regelmatig de vraag wat de mogelijkheden zijn om samen te werken met vereniging Bij Leven Vaarwel. Soms is het duidelijk dat het gaat om een onderlinge samenwerking tussen bijvoorbeeld een fotograaf en een tekstschrijver. Maar soms willen mensen ook een zakelijke samenwerking, waarin de vereniging voor actieve inkomsten gaat zorgen. Bijvoorbeeld door actief nieuwe cliënten naar ze door te verwijzen. Hierover blijkt soms dus wat verwarring te zijn. Vandaar dat we het nog even op een rijtje zetten:

1.) verenigingsverband

Samenwerkingen binnen de vereniging zijn verbanden die de leden zelf met elkaar aangaan. Wij stimuleren deze samenwerkingen door de vlag “Herinneringsspecialisten” te hijsen, waaronder onderlinge herkenning en vertrouwen ontstaan.

Dit heeft zowel online veel voordelen in de verschillende social media kanalen, of op het platform van herinneringsspecialisten. Maar ook offline, door elkaar nog beter te leren kennen en vertrouwen. Wij dragen daar actief aan bij door evenementen te organiseren waarbij kennismaking met elkaar centraal staat, en expertiseontwikkeling een drijvende factor is.


2.) profilering

We bieden elk lid een gratis profiel op het nieuwe platform www.herinneringsspecialisten.nl (vanaf 1 september online). Daarop kunnen particulieren zich laten inspireren door de mogelijkheden, en heel makkelijk de herinneringsspecialist van hun keuze benaderen. In de startperiode is dit nog geheel vrijblijvend, maar we zullen op een gegeven moment een bescheiden commissieregeling gaan introduceren.

Voor particulieren maken we de weg naar een herinneringsspecialist zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk. Maar we doen dus NIET aan actieve koppeling en onderhandeling binnen de groep aan specialisten!

3.) externe partijen

Samenwerkingen met externe partijen die niet vallen onder een lidmaatschap zijn bijvoorbeeld de uitwisselingen met kennisinstituten, producenten van producten die passen bij de activiteiten van de leden (bijvoorbeeld drukkerijen), of bijvoorbeeld andere brancheorganisaties of -verenigingen.

Vanuit onze eigen achtergrond in de reclame en pr denken wij dan ook graag mee over wederzijds interessante mogelijkheden die we kunnen creëren om het werk van onze leden verder te ondersteunen.

Voor bedrijven met meerdere werknemers die passen binnen de herinneringsspecialist-profielen en dus graag lid willen worden hebben we een speciaal Bedrijven-lidmaatschap.

Ken je een bedrijf waarmee een samenwerking interessant zou zijn? Laat het ons weten! info@bijlevenvaarwel.nl!

Wat krijg je als lid en wat vraagt de vereniging ervoor terug?

Als lid van Bij Leven Vaarwel ben je automatisch verzekerd van een gratis plek op www.herinneringsspecialisten.nl (deze site lanceren we op 1 september). Daar zijn dus geen extra kosten aan verbonden. In de flyer hieronder kun je in een volledig overzicht zien wat je als lid krijgt.

Wel is het zo dat we per 1 januari 2020 een commissie-fee zullen instellen. Dit zal zijn na de opstartperiode, waarin de ‘early-birds’ eerst optimaal kunnen profiteren van de ontwikkelingsruimte die we als vereniging nodig hebben om goed op te starten. Maar wanneer er meer leden van de vereniging zijn, er meer herinneringsspecialisten op de site zichzelf presenteren, en er meer bezoekers komen naar de site, zal er ook meer en meer werk voor de herinneringsspecialisten komen. Als vereniging zeggen we dan dat van de opdrachten die via het herinneringsplatform komen we een graag een percentage als commissie aan de vereniging ontvangen. Zo kunnen we met elkaar groeien en sterker worden.
Lidmaatschap BLV Early Bird

Meld je nu aan!

Je kunt je nu al aanmelden voor een lidmaatschap, dat vanaf 1 september in zal gaan. Na aanmelding ontvang je van ons per mail o.a. een vragenlijst. Op basis van jouw antwoorden kunnen we een profielpagina voor je maken op een speciale website voor herinneringsspecialisten. Deze site lanceren we op 1 september.

Wist je dat...

Two hands holding together a green young plant
... vereniging Bij Leven Vaarwel bij elke opdracht, die wordt uitgevoerd door een herinneringsspecialist, een boom doneert bij een boomplant-project? Zo laten we met elkaar ook iets moois na voor de Aarde.

Het is voor jouw cliënt daarmee bovendien nog aantrekkelijker om voor jou als herinneringsspecialist te kiezen! Je cliënt kan zelf de voorkeur voor een van de volgende negen reforistation aangeven:

Guinea
Indonesië
Kameroen
Kenia
Madagascar
Nepal
Senegal
Tanzania
Uganda

Dus geef het door: een herinnering aan jezelf, is een herinnering voor de natuur!

kc

Bij Leven Vaarwel on tour

De kick-off in Hoofddorp bewees maar weer eens hoeveel meerwaarde een persoonlijke, offline ontmoeting heeft. Aangezien het praktisch onmogelijk is om met iedereen individueel koffie te drinken, zijn deze Koffie & Cake-sessies een goed alternatief, vinden wij. We kijken dan ook enorm uit naar de volgende meetings op andere locaties in het land. Ben je erbij? Meld je dan even aan via info@bijlevenvaarwel.nl

Ter herinnering hieronder de data en locaties voor de volgende Koffie & Cake-meetings (bij te weinig aanmeldingen wordt de datum en/of locatie gewijzigd):

Vrijdag 6 september - Van der Valk Hotel, Breukelen (13.00-14.30 uur)
Woensdag 2 oktober - Van der Valk Hotel, 's-Hertogenbosch (13.00-14.30 uur)
Vrijdag 8 november - Bilderberg Grand Hotel Wientjes, Zwolle (13.00-14.30 uur)
Woensdag 4 december - Oranje Hotel, Leeuwarden (13.00-14.30 uur)

Tot ziens!
Dankjewel voor je aandacht. Je las de Nu Brief, de enige echte nieuwsbrief van de vereniging Bij Leven Vaarwel. De vorige Nu Brief lees je hier. Mocht je liever geen mail meer van ons ontvangen, dan kun je je via de 'unsubscribe'-link hieronder uitschrijven. De volgende Nu Brief verschijnt in augustus 2019 en wordt verspreid per mail. Ken je iemand die de Nu Brief ook wil ontvangen? Geef naam en mailadres door via info@bijlevenvaarwel.nl
Wij verstrekken persoonsgegevens nooit aan derden en gebruiken e-mailadressen uitsluitend om deze nieuwsbrief met je te delen.
Bij Leven Vaarwel is ook te vinden op...
facebook instagram 
MailPoet