BLV_logo_blauw
DE NU BRIEF | SPECIALE EDITIE | JUNI 2019
river-1209025_1920
Beste explorer,

Hoe een druppel een rivier werd...

Het begon met een eenzame, maar hoopvolle gedachte. Een gedachte die, zo bleek later, door anderen werd gedeeld. Die dankzij inspiratie en vertrouwen een uitgesproken idee werd. Niemand wist precies hoe. Of wat. Het was nieuw. Nooit eerder gezien, nooit eerder gedaan.

We gingen op reis, met z'n allen. En elke nieuwe verwelkoming, elk vaarwel, iedere kritische vraag en ieder bemoedigend woord onderweg heeft er uiteindelijk toe geleid dat Bij Leven Vaarwel is gaan stromen.

En hoe. Ik ben geen natuurkundige, maar ik weet dat het zonder jou niet mogelijk was geweest. Daarvoor wil ik je bedanken. Jij en vele anderen hebben dit initiatief vanaf het begin gedragen en omarmd. Dat, én een hoop denk- en doewerk in de afgelopen maanden, hebben ertoe geleid dat ik met onnoemelijk veel trots een nieuwe mijlpaal kan aankondigen in deze speciale editie van de Nu Brief. Vanavond zal ik het pas op social media aankondigen, maar ik wil graag dat jij het als een van de eersten weet. Omdat jij in de aanloop naar vandaag op de een of andere manier betrokken bent geweest bij (of je interesse hebt getoond in) Bij Leven Vaarwel.


Vanaf nu is Bij Leven Vaarwel
een vereniging!

De allereerste en enige brancheorganisatie voor herinneringsspecialisten.

Een vereniging die ik heb opgericht samen met Joris van de Weerd. Afgelopen woensdag tekenden wij officieel de akte bij de notaris. Joris is al twee decennia lang mijn creatief zielsverwant en evenzoveel jaren mijn beste vriend. Toch: beide omschrijvingen doen hem tekort. Daarom meer over Joris – door Joris zelf verteld – in deze Nu Brief. En verder vertellen Joris en ik je graag wat Bij Leven Vaarwel als vereniging precies inhoudt. Waarom het zo belangrijk is dat we een vereniging werden. En vooral: hoe jij daarin zou passen als herinneringsspecialist.

Een rivier die zich beslist een weg baant naar zee en onderweg het landschap vormgeeft.

Met warme groet,
Wendy Maria Dekker en Joris van de Weerd
(bestuur Bij Leven Vaarwel)
IMG_8348

BLV, de vereniging

De vereniging Bij Leven Vaarwel is een expertisehuis dat creatieve professionals inspireert, een podium geeft en de mogelijkheid biedt zichzelf te ontwikkelen als creatieve herinneringsspecialist. Schrijvers, fotografen, videografen, kunstenaars, muzikanten, grafisch ontwerpers enzovoorts. Maar ook coaches, psychologen, stervensbegeleiders, hospicemedewerkers... Stuk voor stuk professionals die gezamenlijk het BLV Collectief vormen, oftewel het hart van de vereniging. Jij kunt ervoor zorgen dat dit hart blijft kloppen.
55669466_2084706054916127_1723892949403566080_o

Lidmaatschap

Nu we een vereniging zijn horen daar natuurlijk lidmaatschappen bij. We zijn druk bezig om de precieze inhoud van de lidmaatschappen zo sterk en scherp mogelijk voor jullie vorm te geven. Hiervoor hebben we nog iets meer tijd nodig om verder uit te kristalliseren wat je ervoor kunt verwachten. Bij het begin van het nieuwe seizoen (dus einde zomervakantie 2019) aan we officieel leden opnemen. Wat we er nu alvast over kunnen vertellen, lees je hier.
poppetjes

Wendy Maria Dekker:

"Het idee om mijn toekomstige nabestaanden niet met lege handen achter te laten wanneer ik deze wereld verlaat, heeft bij mij altijd gespeeld. Zoals ik in mijn leven altijd op zoek ben naar verbinding met anderen, is het ook mijn grootste wens om ná mijn overlijden verbonden te blijven met de mensen die ik bij leven heb liefgehad. Ik wil herinnerd worden."
Wendy-13

Joris van de Weerd:

"Herinneringen en de daaraan gekoppelde creatieve werken kunnen zeer persoonlijk zijn, en per relatie verschillen." Joris is sinds dag 1 (en daarvoor) persoonlijk bij Bij Leven Vaarwel betrokken. Als creatief en strateeg is hij de ideale wederhelft binnen het bestuur van Bij Leven Vaarwel. Graag stelt hij zich uitgebreider aan je voor en vertelt hij over zijn achtergrond en drijfveren.
Joris-44

Herinneringsspecialist zijn: wat betekent dat?

Herinneren, het is een mooi vak. Maar misschien voelt het nog onwennig om het als vak te beschouwen; het echt als vak te bedrijven; het als vak te benoemen aan derden. Want herinneringen die heeft iedereen toch? Die máákt iedereen toch? De hele dag door, een heel leven lang! Waarom zouden we herinneren dan een vak noemen? Hoe kun je nou specialist zijn in herinneren? Enkel kun je misschien zeggen dat er onderlinge verschillen zijn in het goed in het onthouden van informatie. Zou je denken.
En daar zit nou net de crux...
WhatsApp Image 2019-06-21 at 11.30.16

Met dank aan...

In het bijzonder willen wij bedanken: Robin Zuidam, voor je adviezen en de inspiratie die je ons telkens geeft vanuit jouw stichting Het Bezinningshuis. Monique Neijndorff, Irene Campfens, Ilja Verstraten, Rianne Veldman, Steven Thus en Miranda van der Steen, voor jullie ideeën en support. Rimke van den Bosch, voor je hulp in de afgelopen weken. Jij hebt besloten je nu weer te gaan focussen op je eigen onderneming en we wensen je daar uiteraard veel succes bij. Tot slot bedanken we alle donateurs (die wellicht anoniem willen blijven, dus we laten de namen achterwege). Het was mede dankzij jullie prachtige blijk van vertrouwen in de eerste fase van Bij Leven Vaarwel dat we zijn waar we nu zijn.
universes-1873569_1920
Dank jullie wel voor je aandacht. Je las de Nu Brief, de enige echte nieuwsbrief van de vereniging Bij Leven Vaarwel. Mocht je liever geen mail meer van ons ontvangen, dan kun je je via de 'unsubscribe'-link hieronder uitschrijven. De volgende Nu Brief verschijnt in juli 2019 en wordt verspreid per mail. Ken je iemand die de Nu Brief ook wil ontvangen? Geef naam en mailadres door via info@bijlevenvaarwel.nl
Wij verstrekken persoonsgegevens nooit aan derden en gebruiken e-mailadressen uitsluitend om deze nieuwsbrief met je te delen.
Bij Leven Vaarwel is ook te vinden op...
facebook instagram 
MailPoet