begeleidende specialisten

Ook wanneer je herinneringsspecialist bent op andere vlakken, zoals coach in de laatste levensfase, psycholoog, stervensbegeleider, feng shui-specialist, of wanneer je ondersteuning biedt als bijvoorbeeld financieel planner of notaris, kun je je aansluiten bij Bij Leven Vaarwel.

Wij juichen alles toe wat iemand nu – bij leven – doet om het later voor zijn of haar toekomstige nabestaanden makkelijker, beter of mooier te maken. We blijven daarbij de nadruk leggen op Leven. En zijn dan ook blij dat er herinneringspecialisten zijn zoals jij, die deze activiteiten met deskundigheid en zorg begeleiden. Denk aan het opstellen van een sprekend testament, het regelen van financiële zaken of het voorbereiden van het huis op de fase na het overlijden. 

Jouw klant wil zelf de regie in handen houden. Zelf bepalen hoe zaken worden geregeld voor zijn of haar dierbaren, die straks achterblijven. Met jouw hulp kan jouw cliënt dit op de mooiste manier denkbaar doen. En op de meest verrassende manier wellicht. Ben je als begeleidend specialist aangesloten bij de vereniging Bij Leven Vaarwel, dan denken wij graag met je mee. 

 

'Natuurlijk ben ik erbij op onze trouwdag... op mijn manier'

Nick (49): “Ik mis haar nu al. En ik kan me nauwelijks voorstellen hoe zij mij zal missen wanneer ik er niet meer ben. Laatst was ze ontroostbaar, toen ze dacht aan onze tiende trouwdag. En dat ik die misschien niet zal meemaken. Maar wat ze niet weet, is dat ik er hoe dan ook bij zal zijn. Niet fysiek. Maar wel aanwezig.” 

Nick is terminaal ziek. Met de bloemist heeft hij geregeld dat zijn vrouw voortaan op alle trouwdagen een bos van haar lievelingsbloemen thuisbezorgd krijgt. Met een briefje van Nick erbij. Ook als bloemist kun je je aansluiten bij onze vereniging. 

De Huisluisteraar

Als iemand straks niet meer thuiskomt, verlangen zijn of haar nabestaanden extra naar die plek waar ze zich geborgen voelden, en vertrouwd waren. ‘Thuis zijn’ zal voor hen een andere betekenis gaan krijgen. De Huisluisteraar helpt bij de aanpassing. Door al vóór het afscheid te zorgen voor een huis dat op respectvolle manier meebeweegt in de verandering. Dat kan in het huidige huis, maar ook in voorbereiding op een eventueel volgend huis. De Huisluisteraar helpt om de overgang te maken van een huis vol leegte naar een huis vol genegenheid. In samenwerking met De Huisluisteraar kan een cliënt er zelf voor zorgen dat zijn of haar huis een gefundeerd thuis blijft. Nu. Straks. En later.