Joris
19 juni 2019
Herinneringsspecialisten
19 juni 2019

De vereniging Bij Leven Vaarwel

Als creatieve eenpitters zijn we gepassioneerd over wat we doen, over datgene wat we kunnen bijdragen en over hoe we mensen kunnen bijstaan. Daarbij hebben we allemaal verschillende ideeën over stijl, smaak en kwaliteit. Ook onze cliënten denken daar allemaal op hun eigen manier over. En toch verenigen we ons in ons gemeenschappelijke doel.

Het gemeenschappelijke doel dat Bij Leven Vaarwel ondersteunt is om mensen te helpen bij het vervaardigen van bijzondere levensherinneringen. Nu. Voor Later.

Als gepassioneerd en betrokken creatief geven jullie allemaal op jullie eigen manier, binnen jullie eigen vakgebied, met jullie eigen stijl en kwaliteit invulling aan de afzonderlijke wensen van jullie eigen cliënten en opdrachtgevers. Ieder voor zich, en toch samen sterk.

IEDER VOOR ZICH EN TOCH SAMEN
Om juist jullie persoonlijke expertise kracht bij te kunnen zetten, verder te ontwikkelen en gezamenlijk te bundelen is het Bij Leven Vaarwel Collectief gevat in een juridische rechtsvorm die ons daarbij veel mogelijkheden gaat geven: de vereniging.

Daarmee kan Bij Leven Vaarwel beschouwd worden als expertisehuis dat jullie als creatieve professionals inspireert, een podium geeft, én de mogelijkheid biedt je eigen deskundigheid verder te bevorderen als creatieve herinneringsspecialist. Gericht op een brede doelgroep: mensen die (delen van) hun leven, van hun essentie, van hun zijn, op een creatieve manier voor hun nabestaanden willen vastleggen.

TWEE SOORTEN SPECIALISTEN
De primaire leden van Bij Leven Vaarwel zijn dan ook schrijvers, fotografen, videografen, kunstenaars, muzikanten, grafisch ontwerpers enzovoorts. De creatieve specialisten. Maar secundair kunnen ook herinneringsspecialisten op andere vlakken, zoals coaches, psychologen, stervensbegeleiders, hospicemedewerkers, en ook bijvoorbeeld notarissen zich aansluiten bij Bij Leven Vaarwel. De begeleidende specialisten.

Op die manier kunnen er makkelijk mooie samenwerkingen ontstaan die jullie als individueel opererend professioneel krachtiger maken. De vereniging stimuleert, en organiseert die samenwerkingen/kruisbestuivingen actief met suggesties en netwerkbijeenkomsten, maar ook passief met inspiratie en ideeën. 

NIEUWE BRANCHE IN NEDERLAND
Met dat wij ons als herinneringsspecialisten verenigen ontstaat een geheel nieuwe, professionele ‘branche’ in Nederland: de Herinneringsbranche. Een prachtige, zinvolle aansluiting én aanvulling op de uitvaartbranche. En waar de uitvaartbranche zich richt op de dood, richten wij ons juist op het Leven voordat een definitief vaarwel onvermijdelijk is.

NOG AUTHENTIEKER
We hebben hierin het maatschappelijke klimaat mee. Bewustwording van wat je nalaat al ruimtijds bij leven, is een trend die ook in de uitvaartbranche langzaam maar zeker groeit. Kijk bijvoorbeeld naar de campagne van Dela “Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan”. Precies! En als herinneringsspecialisten helpen wij mensen om hierin nog beter, nog authentieker, nog creatiever, nog krachtiger uiting te geven aan wat ze écht willen zeggen.

THE MORE, THE MERRIER
Als vereniging staan we sterk om van ons te laten horen! Om in te haken op actualiteiten, en om nieuwe realiteiten voor elkaar te creëren. Hoe groter we worden, hoe meer we voor elkaar kunnen betekenen. Daarmee zijn jullie stuk voor stuk de professionele herinneringspioniers die gezamenlijk het Bij Leven Vaarwel Collectief vormen, oftewel het hart van de vereniging! Laten we er samen voor blijven zorgen dat dit hart nog heel lang en heel gezond blijft kloppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *