VaarwelVerhaal

Woorden over het leven. Voor de overlevering.

Ieder leven is het waard om over geschreven te worden. Ook u heeft een verhaal. Een verhaal dat kan worden doorgegeven aan uw kinderen bijvoorbeeld. Of uw kleinkinderen. Als u dat om wat voor reden dan ook niet zelf kunt of wilt doen, dan kunt u dit door een professioneel schrijver laten doen. Ook is het waardevol om bij leven een afscheidsspeech klaar te hebben liggen, waarin alles is vastgelegd wat u nog wilt zeggen. Voor wanneer u er niet meer bent.
Bij Leven Vaarwel werkt samen met een divers netwerk van schrijvers, verspreid over het hele land. Op basis van uw wensen zoekt Bij Leven Vaarwel de juiste schrijver voor u, met wie u samen aan uw persoonlijke VaarwelVerhaal kunt beginnen. Een VaarwelVerhaal dat bestaat uit zorgvuldig gekozen zinnen die het verhaal van leven in zich dragen. Het verhaal van uw leven. Hieronder kunt u meer lezen over de verschillende mogelijkheden. 

Elk leven is een verhaal waard

paper-623167_640

Levensverhaal

Waar te beginnen? Het lijkt wellicht onbegonnen werk, wanneer u denkt aan alles wat u heeft meegemaakt. Zo veel te vertellen. Maakt u zich geen zorgen. Een Vaarwel-schrijver is zeer ervaren en deskundig als het gaat om het naar boven halen van de kern van uw verhaal. Als professioneel schrijver stelt hij of zij de juiste vragen, luistert, structureert en weet uw boodschap zo te formuleren, dat het verhaal helder en prettig leesbaar is. Zonder daarbij aan uw eigen woordgebruik voorbij te gaan. Uw dierbaren zullen u altijd in uw VaarwelVerhaal herkennen.

chairs-2593531_640

Afscheidsspeech

Waarom alleen uw nabestaanden laten speechen op uw eigen uitvaart? Waarom neemt u niet zelf het laatste woord? Door bij leven een mooie afscheidsspeech te schrijven, kunt u – indirect – uw dierbaren moed inspreken en troost bieden tijdens de herdenkingsdienst. U kunt hen bijvoorbeeld nog een laatste keer vertellen hoeveel u van hen houdt. Is schrijven niet uw sterkste kant, dan kunt u een beroep doen op ons. Bij Leven Vaarwel zoekt voor u de schrijver die het beste bij u past. Ook is het mogelijk uw afscheidsspeech tijdens de herdenkingsdienst te laten voordragen door een van onze sprekers. 

rose-764267_640

Gedicht

Een gedicht voor op uw rouwkaart. Of alleen bedoeld voor de ogen van uw geliefde. Als aandenken aan u. Voor later. Voor wanneer u er niet meer bent. Natuurlijk kunt u een gedicht van het internet plukken. Maar een op u afgestemd gedicht is veel persoonlijker. Een VaarwelGedicht wordt geschreven met woorden die alleen bij ú horen. Woorden die raken. Bij Leven Vaarwel werkt samen met dichters die zich kenmerken door inzicht en gevoel. Gevoel voor thema’s als afscheid, verlies, liefde en leven. U mag het zeggen. De dichter zal het voor u rijmen. Met een VaarwelGedicht zult u worden herinnerd zoals u bij leven was.