VaarwelVideo

‘Ik ben er nog’

Wanneer u er niet meer bent, kunt u op uw manier toch nog steeds aanwezig zijn. U kunt er bij leven namelijk voor zorgen dat de herinnering aan u tastbaar blijft. Een persoonlijke videoboodschap, nagelaten aan uw dierbaren, kan daarin ondersteunen. Aan wie zou uw laatste boodschap gericht zijn? In de korte film hiernaast vertellen Joris (43), Ria (51), Paul (66), Freke (54), Bouwe (77) en Miep (75) waarom zij een VaarwelVideo laten maken. 

Er kunnen verschillende motivaties zijn om een VaarwelVideo te maken. Verschillende wensen, ideeën. We nemen allemaal op ons eigen manier afscheid. En dat maakt dat elke VaarwelVideo persoonlijk is. Om die reden zijn er meerdere basisvarianten waaruit u kunt kiezen:

Videospeech

Met deze VaarwelVideo zorgt u ervoor dat uw nabestaanden tijdens de herdenkingsdienst kunnen kijken en luisteren naar wat u zelf nog had willen zeggen. 

LEES MEER OVER DE VIDEOSPEECH OP DE WEBSITE VAN VAARWELVIDEO >>

Hiernogmaals

Het is mogelijk om een of meerdere VaarwelVideo’s op te nemen voor vertoning in kleine kring. Voor speciale momenten in de toekomst wanneer u er niet meer bent.

LEES MEER OVER DE HIERNOGMAALS OP DE WEBSITE VAN VAARWELVIDEO >>

Lees hieronder ook het verhaal van Willeke, die meerdere videoboodschappen opnam voor haar jonge dochters. 

Mini-docu

Deze persoonlijke mini-documentaire is een momentopname. We brengen nu uw leven in beeld. Voor later. Voor alle dagen waarop u er niet meer bent. 

LEES MEER OVER DE MINI-DOCU OP DE WEBSITE VAN VAARWELVIDEO >>

Hoeveel kost een VaarwelVideo?

De prijzen van een VaarwelVideo variëren en worden gebaseerd op uw wensen. U moet denken aan een vanaf-prijs van € 350,- (exclusief reiskosten). Een basisprijs die tot stand komt door een zorgvuldig te doorlopen traject. Lees hier meer over op de website van VaarwelVideo.

Een videoboodschap die u op één locatie wilt filmen is goedkoper dan een videoboodschap die u op meerdere locaties wilt opnemen. Wilt u dat de VaarwelVideo een half uur duurt, dan zullen zowel de opnames als de nabewerking (montage, beeld- en audiobewerking) ook meer tijd in beslag nemen dan een videoboodschap die vijf minuten duurt en zal de prijs dus iets hoger zijn. 

Daarnaast kunt u voor een kleine meerprijs extra diensten afnemen zoals visagie, het schrijven van een script of het verwerken van fotomateriaal. Een vaste prijs van een VaarwelVideo kan op deze website dan ook niet worden gegeven. Op de website van VaarwelVideo kunt u meer specificaties bekijken

Denkt u er tot slot aan dat de waarde van een VaarwelVideo haast niet in geld uit te drukken valt. Dit is een product dat straks, voor uw nabestaanden, alles zal betekenen. Dat ze altijd bij zich kunnen houden en herhaaldelijk, op momenten waarop ze u missen, zullen kunnen bekijken. Het is een geschenk dat ze voor altijd zullen koesteren.

Willeke & VaarwelVideo

Aanvankelijk wist ze nog niet precies hoe ze wilde. Maar dát ze iets moois wilde nalaten voor haar twee jonge dochters (10 en 4), was iets dat Willeke (43) absoluut zeker wist. Bij deze dappere, jonge moeder was uitgezaaide borstkanker geconstateerd. ‘Ik houd er rekening mee dat ik mijn dochters niet zal zien opgroeien,’ vertelt ze. ‘Vlak voordat ik eind 2018 aan een intensieve chemokuur begon, nam ik contact op met Bij Leven Vaarwel. Vanaf het allereerste moment, voelde dit voor mij als een warm bad. De benadering was fijn, vanuit het hart. Er werd meegedacht, mijn vragen werden duidelijk beantwoord en daardoor voelde ik me serieus genomen. De ideeën die door Wendy werden aangedragen, waren hartstikke mooi en bruikbaar. Er werd zelfs tijd genomen om een uitgebreid script te schrijven voor de filmpjes die ik voor mijn dochters zou gaan opnemen. Want hoewel ik kon bedenken wat ik wilde zeggen, moest ik natuurlijk ook nog verzinnen hóe ik het wilde zeggen. Ook tijdens het filmen heb ik veel steun ervaren. Vooraf ben ik ook nog eens in de visagie gezet, zodat ik op m’n allermooist kon worden vastgelegd op camera. Dat voelde zó goed. Met het resultaat van de VaarwelVideo’s zijn zowel mijn man als ik meer dan tevreden. Het stelt ons beiden gerust dat er voor beide dochters een aantal videoboodschappen klaarliggen voor als het moment daar is. Op verschillende momenten in de toekomst, zoals wanneer ze voor het eerst ongesteld worden, of voor het eerst verliefd, zal mijn man hen een videoboodschap van mij cadeau doen. Videoboodschappen die ik speciaal voor dat specifieke moment heb opgenomen en die hen hopelijk de moed zullen geven die ze op dat moment nodig hebben. Er zijn nou eenmaal bijzondere momenten in het leven waarop een meisje meer dan anders haar moeder bij zich wil hebben. En op deze manier, mijn manier, kan ik er voor ze zijn.’

Willeke koos voor de Hiernogmaals-variant van VaarwelVideo. Lees nog uitgebreider over de verschillende mogelijkheden op deze website.

‘Op speciale momenten in de toekomst zal ik er toch voor mijn dochters zijn’